Az IMV Corporation bemutatja a “High Velocity Shock” szoftverrel működő 100 g-11 m/s vibráció tesztet

Az ISM szoftver képes automatikusan szabályozni a rázógép üzemállapotát (áramerősségét), hogy fokozza egy normál gép rázó sebesség kapacitását. Ez lehetővé tette, hogy egy normál berendezés névleges rázó sebességét 2,2 m/s-ról 3,5 m/s-ra növeljék.

Nagy sebességű vibráció sokk szoftver

A gépkocsi iparban újabban azt igénylik, hogy több alkatrészen és részegységen végezzenek vibráció tesztet. Az ilyen vizsgálatoknál az elvárt beállítás 100 g - 11 m/s.

A hagyományos elektrodinamikus tesztberendezés gyártók többsége számára nehézséget jelentett ez a vizsgálat. Terjedelmes és költséges illesztő transzformátorokat kellett tenniük a teljesítményerősítő és a rázógép közé, hogy elérjék az ilyen vizsgálatok elvégzéséhez szükséges, a sebesség követelmények miatt magas feszültségeket.

Amikor az IMV Corporationnál kifejlesztették I, J és K sorozatú tesztberendezéseiket, számítottak a rezgésvizsgálat fokozódó követelményeire és úgy alakították ki ezeket a rázógépeket, hogy a vibráció tesztrendszerek normál kategóriájában legközelebbi versenytársaiknál akár 25%-kal is magasabb sebességre legyenek képesek.

Az ügyfelek számára további előny, hogy az IMV a normál rázógépek löketét 100 mm fölé növelte, és ezt már több, mint 5 éve nyújtja a piac számára.

Az ISM (integrált rázógép vezérlő) szoftver továbbfejlesztése lehetővé tette az IMV számára, hogy jobban vezérelhesse a vibráció tesztrendszer teljesítményét. Az ISM szoftver képes automatikusan szabályozni a rázógép üzemállapotát (áramerősségét), hogy fokozza egy normál gép rázó sebesség kapacitását. Ez lehetővé tette, hogy egy normál berendezés névleges rázó sebességét 2,2 m/s-ról 3,5 m/s-ra növeljék. 
Ez azzal az előnnyel jár, hogy nagy rázási kapacitás mellett kisebb lehet a berendezés mérete, csökkentve ezzel a beruházási és az üzemeltetési költségeket is. További előny, hogy közvetlenül csatolt rendszert kell működtetni (nincs csatoló transzformátor), és maximálisan ki lehet használni a rázógép által biztosított löketet. 
Ez nagyon fontos a magas rezgésvizsgálati kapacitáshoz.