Idő hullámforma replikációs tesztelési eljárások

A három fő teszt típus, a szinusz, random és ütő-vizsgálat mellett a Crystal Instruments az időhullámforma replikációt (TWR) is ajánlja. A TWR módszer pontosan újrateremti vagy lemásolja egy rezgés időbeli hullámformátumát a rázórendszeren.

 

Az idő hullámformátum replikációról 

Dinamikus jelek rögzítése 
Amíg a legtöbb gyártó hosszú távú adatrögzítési funkciókat biztosít a különböző hardver platformokon, nem könnyű egy olyan jó adatrögzítő műszert találni, amely megfelel az alábbi követelményeknek:

 • A dinamikus adatok gyűjtéshez és rögzítéshez, az összes bemeneti csatorna jelét nagyon pontosan kell szinkronizálni. Az időszinkronizáció pontossága jobb kell legyen, mint 100 ns (vagy 1 fok fázisegyezés 20 kHz-nél).
 • Az adatrögzítésben az egyes csatornák mintavételi aránya legalább 100 kHz kell legyen, hogy lefedje a hang és vibrációs alkalmazások hasznos frekvenciatartományát.
 • Az adatrögzítésben rögzített médiának megbízhatónak, ütés-csillapítottnak és rezgésnek kell lennie.
 • A szokásos elektromos főorsókat használó merevlemezek nem használhatók ehhez az alkalmazáshoz.
 • Az adatrögzítésben használandó tárolók minimum, néhány 100 GB kapacitásúak  kell legyenek.
 • Az adatokat a dinamikus tartománnyal együtt kell tárolni. Erre a célra a 32 bites lebegőpontos formátum a legelőnyösebb.
 • Egyes felhasználók hordozható adatrögzítési megoldást igényelhetnek.
 • Más felhasználók több száz bemeneti csatornát kérhetnek adatrögzítési igényeikhez.
 • Az adatrögzítő moduloknak olyan bemeneti csatornái kell legyenek, amelyek lehetővé teszik többféle rezgés-, és akusztikus érzékelő használatát.
 • Az adatrögzítést különböző jelek, események indíthatják el, mint például szint- vagy él-trigger, időzítő, riasztás vagy megszakítást korlátozó események, stb.
 • Az adatrögzítés utófeldolgozó szoftvere képes kell legyen olyan, nagyon nagy méretű adatfájlok kezelésére, melyek a visszajátszáshoz, feldolgozáshoz és adatexporthoz szükségesek.

A Crystal Instruments két olyan megoldást is kínál a hosszú távú adatrögzítésre, amely megfelel a fent felsorolt összes követelménynek.

Az UUT rendszer jellemzőit, különböző gerjesztések mellett, kísérletileg határozzák meg. Ezek a jellemzők az alábbiakat tartalmazzák: 

Kézi adatrögzítési megoldás 
A hordozható alkalmazásokhoz az első adatrögzítési megoldás a CoCo-80 és a CoCo-90.

Az egyes csatornák hosszú idejű hullámformáit szimultán rögzítik a belső flash-memóriába vagy küldő SD-kártyára. A kiemelt REC-gombbal felszerelt hordozható adatrögzítő eszközzel a felvétel egyszerűen, csak egy gombnyomásra indul. 

Többcsatornás adatrögzítő rendszer 
A második adatrögzítési megoldás a Spider-NAS - a többcsatornás adatgyűjtők és rögzítők ideális megoldása.

A Spider-NAS (Network Attached Storage), amely a Crystal Instruments előlapos moduljaival működik, a megfelelő adatrögzítő eszköz a Spider-80X, a Spider-81, és a Spider-DAQ részére. Nyolc, nagysebességű adatbusz kapcsolódik közvetlenül, minden egyes Spider előlap modellhez. Egy Ethernet port szolgál a Spider-NAS konfigurálására és vezérlésére az adatgyűjtési műveletek alatt.