6DOF típusú, egyidejű, többtengelyes vibrációszimuláló vizsgálóberendezés

A 6DOF rendszerben 8 független elektrodinamikus vibrációgenerátor működik melyek külön és egyidejűleg is vezérelhetők.

6DOF egyidejű, többtengelyes rázó-tesztrendszer

Az IMV Corporation és a THP Systems bejelentette, hogy befejeződött egy jelentős autóalkatrész és részegység gyártó számára készülő, 6DOF (hat szabadságfokú) egyidejű zörej és nyikorgásvizsgáló berendezés átvétel előtti tesztje.

Az IMV berendezésével a belső autó részegységek széles körét fogják tesztelni kezdve az alkatrészektől egészen a teljes műszerfalakig és az ülés szerelvényekig.
A 6DOF rendszerben 8 független elektrodinamikus rázó működik melyek külön és egyidejűleg is vezérelhetők.

Ezt a berendezést arra tervezték, hogy az ügyfél mind a tartóssági vizsgálatokat, mind a zörgés és nyikorgás vizsgálati profilok végrehajtását elvégezhesse vele.

Ezeket a profilokat vagy a gyártó (OEM) határozza meg, vagy azok a valós életből nyert hullámformák, melyeket az elkészült jármű belsejében regisztráltak. Ezeket a jeleket játsszák le újra a berendezésen keresztül, hogy segítségükkel létrehozzanak egy valós életet utánzó tesztelési forgatókönyvet.

A berendezés, miközben az ügyfél termékeit tesztelte, jobb mint 10%-os pontossággal reprodukálta a valós mérési adatokat. 
Az ügyfél szintén egy, vagy egyidejű tengellyel fogja elvégezni a teszteket anélkül, hogy újra kellene konfigurálni az elektrodinamikus rázógépeket.

A 6DOF berendezést úgy alakították ki, hogy ne csak azokon a zajszinteken végezzen teszteket, amelyek belül vannak a legújabb autóipari előírásokon (jellemzően 35 dBa alatt), hanem alkalmas legyen hosszú idejű tartóssági profilok futtatására is (150 ezer mérföldes járműhasználat szimulálására).
A berendezés teherbírása 250 kg.