Hibrid vibrációs tesztrendszer

Az IMV egyedülálló technológiát dolgozott ki, melyben egyesíti egy AC szervo motor nagy löket képességét egy ED rázógép magas frekvenciás teljesítményével.

Hibrid vibrációs tesztrendszer

Miközben a világ vibrációs tesztkészülék gyártói továbbra is a hagyományos módon készítenek vibrációs rendszereket, az IMV az iparág vezető helyére került világelső Hibrid rázógép technológiájával.

Dr. John Goodfellow, az IMV Europe igazgatója:
„A hagyományos elektrodinamikus (ED) rázógépek jó, magas frekvenciás teljesítményt nyújtanak, de gyakran korlátozott a löketük a mágneses áramkör szükséges hosszúsága miatt.”

A földrengéstesztelő és több más vizsgálati környezetben (pl. járműgyártás) egyre nagyobb szükség van a nagyobb löketekre és egyidejűleg a magasabb frekvenciákra is, amelyeket nem lehet könnyen előállítani a hagyományos  szervo-hidraulikus működtető szerkezetekkel.

Az IMV egyedülálló technológiát dolgozott ki, melyben egyesíti egy AC szervo motor nagy löket képességét egy ED rázógép magas frekvenciás teljesítményével.
A fő technológiát az IMV K2 vezérlőjére épülő adaptív vezérlőrendszere jelenti. Ez a vezérlőtechnika képes arra, hogy különválassza szükséges vizsgálati hullámforma alacsony és magas frekvenciás összetevőit, és ezáltal külön és pontosan vezérelje az AC szervo motort és az ED rázógépet.

A tesztasztal hullámformája a referenciajel nagyon pontos másolata.
Jól mutatja a nagy löket (AC szervo motor) és a magas frekvencia (ED rázógép) kombinált hatását.
- „Világos, hogy az ipar befogadja az IMV új technológiáit és mi továbbra is olyan  rendszereket fejlesztünk, amelyek javítják ügyfeleink tesztelési képességeit” – mondja Dr. John Goodfellow. - „Szimultán többtengelyes vizsgálóberendezéseink és ECO technológiánk már nagy sikernek bizonyult az európai piacon, és már várjuk, hogy a hibrid teszt rázógép megoldásunkat bemutassuk növekvő ügyfélkörünk számára.”