K2 rezgésvezérlő – A tesztelési idő csökkentése az IMV többtengelyű rázórendszerével és a K2 Multi-Sweep Sine vezérlővel

A vibráció tesztelésben egyre nagyobb az igény a valószerűbb tesztelés és a rövidebb tesztelési idők iránt. Az IMV Corporation K2-es rezgésvezérlője és fejlett vibráció tesztrendszerei mindkét globális trendet követik.

 IMV K2 Multi-Sweep Sine, rezgésvezérlő

A vibráció tesztelésben egyre nagyobb az igény a valószerűbb tesztelés és a rövidebb tesztelési idők iránt. Az IMV K2-es rezgésvezérlője és fejlett vibráció tesztrendszerei mindkét globális trendet követik.

Az IMV már régóta globális vezető a tesztelési realizmus területén azáltal, hogy egyidejű, többtengelyű és többpontos vibrációt generál, kombinálja a K2 többtengelyű vezérlőt és a fejlett rázó-tesztrendszereket. Egyidejű, többtengelyes vibráció létrehozásával jobban szimulálja a valós világot és ezek az eljárások jelentős mértékben csökkentik a tesztelési időt is. A K2 olyan nagy teljesítményű vibrációvezérlő, amely kitűnő vezérelhetőséget biztosít mind az egytengelyű, mind a többtengelyű rézó-tesztrendszerek esetében. Kitűnő hullámforma másolatot és kereszttengely vezérlést valósít meg nagy frekvencia sávszélesség mellett.

A tesztelési idő csökkentését véletlenszerű vibrációval és felgyorsított teszteléssel érik el. A "K2/Fatigue" a kifáradási módszerek összeállítását jelenti egy kifáradási teszt elvégzéséhez. A vezető autógyártók között a tesztelési idő csökkentésére egyre többen alkalmazzák a "multi-sweep sine" módszert. A hagyományos, szélessávú szinuszos pásztázást felosztják több keskenyebb sávú szinuszos pásztázásra, melyeket aztán összeadnak, hogy lefedjék az eredeti széles sávot. A keskenysávú pásztázásokat párhuzamosan futtatva jelentős mértékben csökken a tesztelési idő. Az IMV nemrégiben fejlesztette tovább vezető K2-es vezérlőjét ezzel a több-szinuszos funkcióval. 

IMV K2, K2 Sprint rezgésvezérlők