SpaceX megrendelte a Multiple vibration controller rendszert a Crystal Instruments-től

Crystal Instruments Corporation nemrég egy nagy megrendelést kapott a SpaceX-től egy többtagú, nagy csatornaszámú vibrációs vezérlő rendszerre. Mindegyik rezgésfigyelő vezérlő fejlett alkalmazási szoftvert fog tartalmazni.

Crystal Instruments többcsatornás rezgésvezérlő rendszer a SpaceX-nek
Ez az eddigi legnagyobb Crystal Instruments-nek odaítélt szerződés, amit a SpaceX adott.
A közbeszerzési eljárás során a SpaceX mérnökei részletes vizsgáltatnak vetették alá a Crystal Instruments termékeit, összehasonlítva néhány más beszállító opcióival is. A végső döntés meghozatalában a funkciók jó elérhetősége, az aktuális tesztelési teljesítmény és a helyszíni támogatás lehetősége játszott fontos szerepet.

A Crystal Instruments 4. generációs vibrációs vezérlő rendszerei a legújabb tervezésű hardveren alapulnak, amely képes az akár 100 csatorna bemenetet tartalmazó, nagyméretű csatornafigyelő rendszerek támogatására.

A készülék DSP-központos felépítménye nagymértékben növeli a vezérlési teljesítményt, a rendszer megbízhatóságát és a meghibásodás elleni védelmet. A nagypontosságú analóg bemeneti csatorna egy-végű, differenciális, IEPE módokat és támogatott TEDS átalakítókat tartalmaz. Az iparban bevált hálózati kapcsolat lehetővé teszi a rendszerhardverek megosztott struktúráját. Az IEEE 1588 PTP (Precision Time Protocol) 50 ns-on belül garantálja a nagypontosságú időszinkronizációt, ami jobb, mint 1 fok fázis összemérés biztosít 20 kHz-ig, a teljes rendszer csatornáin át.

A Crystal Instruments szabadalmaztatott párhuzamos kettős ADC tervezését használva, kiváló 150 dB-s dinamikus tartományt vagy ennél jobbat érhetünk el, amely meghatározza a Crystal Instruments VCS rendszereinek nagy pontosságát.

A SpaceX fejlett rakétákat és űrhajókat tervez, gyárt és indít. A céget 2002-ben alapították azzal a végső céllal, hogy forradalmasítsa az űrtechnológiát, lehetővé téve azt, hogy az emberek más bolygókon is élhessenek.

A SpaceX világszerte nagy figyelmet kapott egy sor történelmi mérföldkő miatt. Ez az egyetlen magáncég, amely sikerrel hozott vissza űrhajót alacsony Föld-körüli pályáról, ami először 2010 decemberében valósult meg. A cég 2012. májusban újra történelmet csinált azzal, hogy a Dragon űrhajója sikeresen hozzákapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz, majd a ki- és berakodás után biztonságban visszatért a Földre – bravúrral teljesítve ezt a technikai kihívást, ami eddig csak kormányoknak sikerült. Azóta a Dragon többször szállított rakományt oda vissza az űrállomásra, gondoskodva ezzel a NASA-missziók teheráruval történő rendszeres ellátásáról.