A NASA Johnson Space Center a Spider-80X adatgyűjtő rendszert választotta a James Webb Űrteleszkóp környezetterhelési teszteléséhez.

A Crystal Instruments-et érte a nagy megtiszteltetés, hogy egy Spider-80X, 64 bites adatgyűjtő rendszert szállítson le a NASA James Webb Űrteleszkópjának teszt projektjéhez.

Spider-80X adatgyűjtő rendszer
Minden eszköz véges működési élettartammal rendelkezik, és sajnos ez alól az űrteleszkópok sem kivételek. Bizonyára keserédes pillanat lesz az űrrajongóknak a Hubble Űrtávcső nyugdíjba vonulását látni, de a modern társadalom az elmúlt 25 év leginkább figyelemre méltó technológiai eszközének elkerülhetetlen cseréjével fenyeget.

Bár nyilvánosan tagadják, a NASA már elkezdte a felkészülést a cserére. Ez a James Webb Űrtávcső (JWST) lesz, amitől hasonlóan kiemelkedő eredményeket várnak a jövő generációi számára.

Johnson Space Centerben egy nagy fejlesztési és tesztelési program kezdődött el, ami a vibrációs terhelési vizsgálatokat is magába foglal.
A Crystal Instruments kapta meg a tiszteletre méltó feladatot, hogy ezekre a feladatokra egy Spider-80X típusú 64 bites adatgyűjtő rendszert szállítson le. Ez a rendszer lesz felelős a JWST rendkívül érzékeny optikai rendszerét tartalmazó darab vibrációs szintjeinek méréséért, egy kriogén tisztaszobában.