IMV ECO System – Vajon, más rázórendszerekben is szabályozható a mágneses mező erőssége?

Olyan rázórendszereket, amelyek képesek változtatni a térerőt, régóta használnak vibrációs vizsgálatokban, de azzal a tipikus opcióval, hogy a mezőáramot a névleges érték 70 százalékára állítják be.

a mágneses mező teljesítménye és a hűtőventilátor sebessége_IMV ECO

Ezt a mezőértéket a teszt előtt, előzetesen kell beállítani, ami megköveteli, hogy az üzemeltető előzetes ismeretekkel rendelkezzen a szükséges erőértékről (az alacsonyabb mezőáram esetén kisebb a rendelkezésre álló rázóerő). Kérdés mi történik, ha a szükséges erő nagysága a teszt során megváltozik? 

Nehézség, hogy ha ismerjük a teszt során szükséges erő nagyságát, akkor ez azt jelenti, hogy a mező értékét gyakran nem lehet előre beállítani. Az előre beállított mezőáram természetesen azt is jelenti, hogy további energia megtakarítást nem realizálhatunk, ugyanis ha az aktuális teszthez kisebb erő elegendő, akkor kicsi annak a lehetősége, hogy más, alacsonyabb mezőértéket állítsunk be. 

A mezőáram csökkentésének hagyományos módszere általában a háromfázisú, szabályozott egyenirányítóra támaszkodik. A mezőáram csökkenésével 300 Hz-es hullámosság jelenik meg a mező hullámon és ez megjelenik az armatúrán is. Ez azonban behatárolja azt a technikát, ami a mezőáramot maximálisan, a névleges érték mintegy 70 százalékig csökkentené, és ezzel korlátozza a potenciálisan elérhető energiamegtakarítást is.

További információkért keresse ügyfélkapcsolati munkatársunkat!